Građani opštine Vrbas glasaju kako da potroše 23.000 evra

32

VRBAS - Građani opštine Vrbas će od srede, 6. juna moći da glasaju za jedan od tri ponuđena projekta, a onaj sa najviše osvojenih glasova biće finansiran sredstvima dobijenim na takmičenju gradova i opština koje je održano u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018".

Centar Vrbasa / Foto: Bratislav Grbić

Glasanje će se odvijati svakog radnog dana od 6. do 14. juna, u periodu od 07:00 do 19:00 časova u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Vrbas. Pravo glasa imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u opštini Vrbas, a glasaće se za tri projekta:

  • Opremanje senzorne sobe za potrebe dece sa invaliditetom
  • Sređivanje tribina i saniranje terena “Jasike” i “Vinogradi”
  • Uređenje Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović”

Senzorna soba se sastoji od opreme i sprava koje se koriste u terapiji kod dece sa autizmom i različitim razvojnim poremećajima. Terapija u senzornoj sobi pospešuje koncentraciju i komunikaciju, podstiče decu na učenje i sprečava česte i nagle promene raspoloženja. Ova inovativna metoda pomaže kod osposobljavanja dece i mladih sa invaliditetom za samostalan život i njhovim porodicama daje više vremena za radno angažovanje čime bi se materijalni položaj porodice znatno poboljšao.

Sportskim terenima “Jasike” i “Vinogradi” potrebna je obnova postojeće opreme na tribinama, oblaganje tribine štaflama i asfaltiranje terena. Ovi tereni u Vrbasu mesto su okupljanja građana kada se održavaju određene sportske i kulturno-umetničke manifestacije, ali i rekreativne sportske aktivnosti.

Centar za fizičku kulturu “Drago Jovović” domaćin je velikom broju različitih manifestacija koje se održavaju u Vrbasu. Centar poseduje bazene, restoran, sale za različite sportske aktivnosti, a ima i smeštajni kapacitet. Da bi se uz uslugu smeštaja ponudio i doručak, kuhinji je potrebna oprema, pre svega frižideri.

Naše Mesto