Velibor Milojičić podneo ostavku, u ponedeljak se bira novo rukovodstvo opštine Kula

288

KULA - Nakon informacije da je Perica Videkanjić podneo ostavku na mestu predsednika opštine Kula, predsednik Skupštine opštine Kula zakazao je sednicu na kojoj će odbornici birati novo rukovodstvo opštine.

Velibor Milojičić / Foto: NM

Ovo je ujedno i poslednja sednica koju je sazvao Velibor Milojičić kao predsednik Skupštine opštine Kula, jer je u međuvremenu i on podneo ostavku, a pored njega ostavku je podnela i zamenik predsednika Skupštine opštine Kula Tatjana Kvasni, kao i odbornik Livija Kozma, sa izborne liste „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“.

Na istoj sednici će biti izabrani novi predsednik opštine Kula, njegov zamenik, predsednik Skupštine opštine Kula i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća kojima funkcije prestaju nakon podnošenja ostavke dosadašnjeg predsednika.

Sve do ovog trenutka je bilo upitno ko će naslediti Pericu Videkanjića na mestu predsednika opštine Kula, o čemu je Portal „Naše Mesto“ ranije i pisao, međutim sada možemo sa velikom sigurnošću predpostaviti da će u njegovu fotelju najverovatnije sesti Velibor Milojičić, takođe iz redova Srpske napredne stranke.

Očekuje se da će mesto predsednika Skupštine opštine Kula najverovatnije zauzeti Tatjana Kvasni, međutim o tome, kao i o ostalim tačkama dnevnog reda, raspravljaće odbornici u ponedeljak na zakazanoj sednici.

Sednica je zakazana za ponedeljak, 11. jun 2018. godine, sa početkom u 10 časova.

N. Janjanin