Građani opštine Kula glasaju za projekat u koji će biti uloženo 23.000 evra

54

KULA - Od ponedeljka, 11. juna građani opštine Kula moći će da glasaju za projekat koji će biti realizovan novčanim sredstvima dobijenim na takmičenju gradova i opština održanom u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018".

Opština Kula / Foto: B. G.

Kula je na takmičenju gradova i opština zauzela drugo mesto u kategoriji srednjih opština, čime je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 23.000 evra koje treba da iskoristi za realizaciju projekta od opšteg značaja za građane opštine, pod uslovom da građani izaberu projekat na javnom glasanju. Glasanje počinje u ponedeljak, 11. juna i trajaće do 18. juna.

Opština Kula predložila je tri projekta:

1. Nabavka aparata za reanimaciju u Hitnoj pomoći

Oprema koja se koristi za reanimaciju u Hitnoj pomoći Doma zdravlja Kula je zastarela i ne može da pruži zdravstvene usluge građanima na adekvatan način, zbog čega je potrebno nabaviti novu. Reč je o nabavci defibrilatora koji se koriste kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara.

2. Digitalizacija rendgen aparata u Domu zdravlјa

Postojeći rendgen aparati koji se nalaze u kulskom Domu zdravlja stariji su od 30 godina, pa su samim tim i zastareli. Ukoliko građani budu glasali za ovaj projekat, biće nabavljena i instalirana digitalna oprema na postojeće aparate, čime će snimanje biti znatno brže jer će se rezultati učitavati direktno na aparatu. Na ovaj način biće smanjen broj dodatnih snimanja, čime će biti smanjeno i zračenje pacijenata i medicinskog osoblja.

3. Završetak izgradnje prihvatilišta za pse lutalice

Azil za pse u Kuli izgrađen je 2011. godine, a sredstvima dobijenim na nagradnoj igri bili bi postavljeni boksevi za prihvatanje 115 pasa, čime bi se broj smeštenih životinja udvostručio. Cilj ovog projekta je smanjenje broja pasa lutalica na ulicama, u cilju veće bezbednosti građana.

Građani opštine Kula moći će da glasaju od 07:00 do 15:00 časova na sledećim lokacijama:

  • Uslužni centar opštine Kula, Lenjinova 11
  • Mesna kancelarija Crvenka, Moše Pijade 57
  • Mesna kancelarija Sivac, Maršala Tita 197
  • Mesna kancelarija Ruski Krstur, Maršala Tita 80
  • Mesna kancelarija Lipar, Maršala Tita 38
  • Mesna kancelarija Kruščič, Vladimira Nazora 23
  • Mesna kancelarija Nova Crvenka, Maršala Tita 22

Naše Mesto