Lažni policajac uzimao pare vozačima, evo na šta treba da obratite pažnju da vam se ne desi isto

110

SRBIJA - Povodom hapšenja osumnjičenog D.T. (1978) iz Beograda, koji je oštetio veći broj ljudi predstavljajući se kao saobraćajni policajac, Ministarstvo unutrašnjih poslova savetuje građane da obrate pažnju kako ne bi bili obmanuti.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Naime, osumnjičeni je na automobilu imao svetlosnu signalizaciju plavo-crvene boje i na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima, predstavljajući se kao policajac, zaustavljao građane od kojih je uzimao novac za prekršaje koje su navodno počinili.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju građane da su saobraćajni policajci dužni da nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom prilikom obavljanja poslova kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije navodi da na uniformi saobraćajnog policajca značka policije mora da se nalazi na levoj strani, u visini grudi, dok na desnoj strani, takođe u visini grudi, mora da stoji oznaka sa imenom i prezimenom policijskog službenika, sa brojem koji mora da odgovara broju službene legitimacije.

Radenković je posebno naglasio da građani, koji su zaustavljeni zbog izvršenog prekršaja prekoračenja brzine, imaju pravo da traže uvid u video zapis na kome jasno može da se vidi vozilo kojim je načinjen prekršaj i njegov registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja. Prekršaj se dokumentuje ručnim radarom ili radarom koji je ugrađen u vozila bez spoljnih obeležja policije, takozvane „presretače“. On je takođe napomenuo da policijski službenici mogu da koriste i vozilo bez obeležja policije u cilju otkrivanja saobraćajnih prekršaja.

Naše Mesto