(VIDEO) (FOTO) Ponovo protest i blokada na putu između Kule i Vrbasa

375

KULA / VRBAS - Kao što je juče najavljeno, danas 9. juna 2018. godine je ponovljen protest i blokada puta u trajanju od sat vremena na putu između Kule i Vrbasa. Iako na društvenim mrežama, gde se ovakve akcije neformalno organizuju, stoji obaveštenje da će protest biti nastavljen tek u ponedeljak, građani opštine Kula su i danas izašli na put i zaustavili saobraćaj.

Blokada puta, dan 2. / Foto: B. G.

Na današnjem protestu zabeležen je manji broj vozila, ali to nije sprečilo građane nezadovoljne najavljenim poskupljenjem goriva da blokiraju put na čitavih 60 minuta. Okupljene građane su obezbeđivali pripadnici policije kako ceo događaj ne bi eskalirao u fizički sukob. Kroz blokadu su propuštane trudnice i vozila sa malom decom, dok su svi ostali bili prinuđeni da sačekaju kraj protesta. Pošto je u toku i Moto skup u Kuli, na barikadi je bio zaustavljen i kombi sa članovima benda „Ritam nereda“ koji večeras nastupaju pred kulskom publikom.

Ekipa Portala „Naše Mesto“ je na licu mesta saznala da će se protest nastaviti i sutra, dok se u ponedeljak očekuje još veći broj građana kojima će se pridružiti i nezadovoljni poljoprivrednici iz cele Srbije.

Pošto je ovde reč o akciji na nivou cele države, pored nezadovoljnih građana iz opštine Kula, danas su protestovali i u Beogradu, Kragujevcu, Ivanjici, Trsteniku, Kraljevu i mnogim drugim mestima.

Pogledajte video prilog sa lica mesta:

Fotografije sa današnje blokade:

N. Janjanin