Velibor Milojičić izabran za predsednika opštine Kula

374

KULA - Održana je sednica Skupštine opštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo opštine Kula posle nedavno podnesene ostavke dosadašnjeg predsednika Perice Videkanjića.

Velibor Milojičić / Foto: NM

Kako nezvanično saznajemo, odbornici su sa 25 glasova izabrali Velibora Milojičića za novog predsednika opštine Kula, a na mesto njegovog zamenika došao je Karolj Valka.

Na mesto predsednika Skupštine opštine Kula izabrana je Tatjana Kvasni, koja je donedavno obavljala funkciju zamenika predsednika Skupštine. Njenu dosadašnju funkciju preuzela je Zorica Demković. Novo opštinsko veće imaće devet članova.

Budući da je prethodni predsednik opštine Kula sam podneo ostavku, na sednici po Statutu nije predviđena rasprava na tu temu. Sada već bivši predsednik opštine Kula Perica Videkanjić se nije ni pojavio na sednici.

Novi predsednik opštine Kula Velibor Milojičić zahvalio se odbornicima na ukazanom poverenju i najavio završetak velikih infrastrukturnih projekata među kojima se nalaze i izgradnja 51 kilometra kanalizacije i sportsko-rekreativnog centra na Vašarištu u Kuli. Pored toga, rekao je da se do oktobra očekuje i otvaranje od 500 do 600 radnih mesta u industrijskoj zoni u Kuli. Najavio je i izgradnju obilaznice koja će se raditi u saradnji sa pokrajinom i republikom.

Naše Mesto