(VIDEO) (FOTO) Blokiran put na ulazu u Lipar, raspoređene i jake policijske snage

347

KULA / LIPAR / SRBIJA - Nezadovoljni građani širom Srbije nastavili su sa protestima i danas 11. juna, kako su ranije najavili, blokirajući glavne saobraćajnice širom zemlje. Tako je i na ulazu u Lipar iz pravca Kule postavljena blokada.

Foto: B. G.

Vozači i poljoprivrednici, gnevni zbog naglog povećanja cene goriva, zauzeli su svoje pozicije u ranim jutarnjim časovima, ne odustajući od svojih ranije iznesenih zahteva.

Na samom ulazu u Lipar postavljena je blokada, nakon čega je došlo do potpunog zastoja saobraćaja, pa je veliki broj automobila i kamiona formirao kolonu. Mnogi od njih otvoreno podržavaju ovaj protest pa imaju istaknute parole, dok drugi strpljivo čekaju da se sve završi kako bi nastavili put. Ima naravno i nestrpljivih ljudi koji na sve moguće načine pokušavaju da izbegnu blokadu.

Tako smo na samo 100m od blokade naišli na kamion koji je letnjim putem pokušao da zaobiđe kolonu i na nesreću upao u jendek pored puta. On je celom dužinom preprečio put, pa je neizvesno kada će se i nakon prestanka blokade nastaviti nesmetani saobraćaj ovom deonicom.

Građani koji su blokirali put, za naš portal kažu da će istrajati u svom naumu da svakodnevno prave protest dok se ne ukine sporna odluka o dizanju cene goriva u Srbiji. Oni kažu da će istrajati čak i ako policija promeni pristup i dobije naređenje da silom ukloni blokade.

Foto: B. G.

Pored blokiranih vozila nalaze se i četiri policijska vozila sa velikim brojem policajaca koji vode računa o tome da sve protekne u najboljem redu. Oni se ni na koji način ne mešaju u to kako funkcioniše blokada – mirno stoje i posmatraju.

Inače, građani koji su postavili blokadu propuštaju vozila u slučaju da putnici idu u bolnicu ili u dom zdravlja, kao i kada je reč o vozilima hitne pomoći i drugih organa.

Put između Lipara i Kule u toku prepodnevnih časova nije bio prohodan za saobraćaj, a slična situacija zabeležena je širom Srbije, pa je tako u Novom Sadu ponovo blokirana glavna raskrsnica koja se nalazi kod Futoške pijace, dok su Beograđani zaustavili saobraćaj u više delova grada. Isti slučaj je u Staroj Pazovi, Somboru, Alibunaru, Despotovcu i mnogim drugim mestima u našoj državi.

Kako saznajemo, protesti se nastavljaju i danas od 17:00 časova, kada će ponovo doći do zastoja saobraćaja na sat vremena.

Pogledajte video prilog sa lica mesta:

Fotografije sa blokade u Liparu:

,

Naše Mesto