Festival rusinske kulture „Crvena ruža“ krajem juna u Ruskom Krsturu

194

RUSKI KRSTUR - Festival rusinske kulture "Crvena ruža" ove godine će se održati 29. i 30. juna u Ruskom Krsturu po 57. put.

Logo festivala "Crvena ruža"

U petak, 29. juna u 16:30 festival počinje izložbom slika mlade umetnice „Lare Petković“ iz Novog Sada, dok će u 17:00 početi jubilarna 50. dečja manifestacija „Crveni pupoljak“ koja je sastavni deo festivala „Crvena ruža“. Manifestacija se održava u školskom dvorištu, gde će u 22:00 sata početi „Crvena ruža“ na kojoj će se mladi takmičiti za najlepši glas, najbolju autorsku kompoziciju i najbolji celokupan nastup.

Udruženje žena „Bajka“ otvoriće drugi dan „Crvene ruže“ u prepodnevnim časovima, kada će u Majstorskom domu održati nekoliko radionica. Revijalan nastup „Odjeci ravnice“ počinje u 21:00 čas i na njemu će nastupiti rusinski ansambi i gostujući ansambl Kulturno-umetničkog društva „Ravangrad“ iz Sombora.

Oba dana će, posle programa, biti organizovano druženje za publiku i izvođače. U petak nastupa bend „Banda drvena“ u organizaciji omladinskog udruženja „Pact Ruthenorum“, dok će posetioce u subotu zabavljati kucurski bend.

Cena ulaznice za Festival „Crvena ruža“ iznosi 200 dinara, dok je ulaz za decu do 15 godina slobodan.

Naše Mesto