in ,

(FOTO) Ekipe vrbaskog Komunalca uređuju Lazin park, simbol grada

VRBAS - U najvećem vrbaskom parku, smeštenom u Ulici Laze Kostića, ekipe „Zelenila“ JKP „Komunalac“ privode kraju košenje travnatih površina. Ovi poslovi obavljaju se na osnovu ugovora s Odeljenjem za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

„Ovo je druga ovogodišnja kosidba od ukupno četiri na koje nas obavezuje godišnji ugovor s lokalnom samoupravom. Ekipe kose od ponedeljka, a do kraja nedelje nas očekuje košenje u naselju Vinogardi, dok sledeće nedelje počinjemo iste radove u Zmajevu“, rekla je master inženjer hortikulture Milica Stević.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Stević kaže da „Komunalacu“ nije povereno odnošenje smeća iz Lazinog parka. Međutim, prema rečima njenih kolega koji kose ove površine, evidentirane su velike količine otpada koji, kako ona kaže, dodatno otežava košenje.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Park u ulici koja nosi naziv poznatog književnika Laze Kostića postao je simbol Vrbasa. Nastao je, pre nekoliko decenija, na inicijativu žitelja obližnjih kuća koji o njemu vode najviše računa. Na blizu pet hektara prostire se 1.500 stabala različitih i retkih vrsta. Lazin park je mesto odrastanja brojnih generacija, omiljeno šetalište i okupljalište meštana koji ovde dolaze iz raznih krajeva, zato JKP „Komunalac“ poziva sve sugrađane da čuvaju najveću zelenu oazu ovog grada.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Na poziv sugrađana radnici „Zelenila“ sanirali su posledice štete nastale usled nevremena tokom proteklog vikenda. Kod Autobuske stanice i nadomak zgrade glavne Pošte u Vrbasu uklonili su polomljene grane sa stabala u koje je udario grom.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas
Foto: JKP “Komunalac” Vrbas
Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Kako ocenjuješ ovo?

0 points
Upvote Downvote

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Komentari

0 komentari

Treća Krofnijada u subotu u Deronjama

Sivac, Vrbas i Sombor ponovo bez električne energije