Podneta krivična prijava protiv bivšeg direktora JAZIP Vrbas

1078

VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Javne agencije za zoohigijenu i poljoprivredu (JAZIP) Ognjena Vasiljevića.

Centar Vrbasa / Foto: Bratislav Grbić

Kako su naveli na svom portalu, vrbaski ekolozi su prijavu podneli zbog sumnje da je Vasiljević prekoračio granice svog ovlašćenja i prekršio propise o javnim nabavkama, čime je prouzrokovao štetu.

Ekološki pokret Vrbasa tvrdi da je Vasiljević raskinuo Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa veterinarskom ustanovom iz Sombora „Proteinkom“ zbog nedostatka finansijske mogućnosti i da je mesec dana kasnije doneo odluku o potpisivanju ugovora sa „Eko vet plus“ iz Novog Sada, koji je višestruko skuplji od prethodnog.

Vršeći uvid u fakture „Proteinke“, vrbaski ekolozi su utvrdili da je JAZIP ovom preduzeću za više od osam meseci platio 176.664 dinara za usluge transporta i spaljivanja životinjskog otpada, dok je novosadska firma za četiri meseca od ugovora sa JAZIP-om prihodovala čak 4.080.000 dinara.

EPV je pozvao organe gonjenja da provere njihove sumnje o nameštanju poslova preko partijske linije, uvidom u transportnu dokumentaciju firme „Eko vet plus“ iz Novog Sada.

Celo saopštenje Ekološkog pokreta Vrbasa možete da pročitate – OVDE.

Naše Mesto