U subotu u Kuli deseta jubilarna Trka prijateljstva

143

KULA - U Kuli će u subotu, 16. juna s početkom u 17:30 časova biti održana jubilarna 10. Trka prijateljstva.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Iz Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ kažu da se očekuje dolazak oko 1.000 trkača iz zemlje i sveta, kao i velikog broja posmatrača koji će uveličati ovu manifestaciju.

Trka prijateljstva zakazana je za 17:30 časova, a njoj će u 16:30 prethoditi dečja trka na 800 metara na kojoj će učestvovati učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda.

Prijave su moguće i na dan trke na prijavnom centru koji će biti otvoren od 12:00 do 16:30 časova. Startnina iznosi 1.000 dinara, a prilikom preuzimanja startnog paketa, učesnici potpisuju izjavu da trče na svoju odgovornost, dok kod maloletnih lica potpis ostavljaju roditelj ili trener. Poželjan je lekarski pregled ne stariji od šest meseci. U startninu spadaju Asics majica, medalja, okrepa, čip za merenje vremena, elektronska diploma, hrana posle trke, druženje i pokloni sponzora.

Kako prenosi sajt „Q-media“, od 17:20 za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Josipa Kramera do Petra Drapšina i deo Petra Drapšina od Štofare do Kulskog jezera gde je okretnica.

Pokrovitelji trke su Opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a podrška Kancelarija za mlade opštine Kula, Turistička organizacija opštine Kula i Crveni krst Kula.

Naše Mesto