„Janković“ zakupac javnih apoteka u opštini Odžaci

1843

ODŽACI - Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković potpisala je ugovor o davanju u zakup devet apoteka u javnoj svojini apotekarskoj ustanovi "Janković" iz Novog Sada.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Apoteka „Janković“ potpisala je ugovor o zakupu na 10 godina, sa obavezom da za vreme trajanja zakupa u njima obavlja istu delatnost. Prema pisanju Radio Odžaka, ova apotekarska ustanova otvoriće apoteku u objektu Fabričke ambulante u Odžacima i preuzeće apoteke u osam seoskih naselja opštine Odžaci. Mesečna zakupnina za devet apoteka po ugovoru iznosi 61.000 dinara bez PDV-a.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković izjavila je da će se potpisivanjem ovog ugovora nivo zdravstvene zaštite u opštini podići na viši nivo, dok je zastupnica Apoteka „Janković“ Jovana Janković izrazila zadovoljstvo zbog sklapanja ugovora sa opštinom Odžaci i što će građani ove opštine imati priliku da dobiju zdravstvenu uslugu u okviru objekata ove zdravstvene ustanove.

Zakupac objekata će morati da izvrši investicione radove što podrazumeva i izgradnju zasebnih sanitarnih čvorova. Apoteka „Janković“ će preuzeti zaposlene koji su radili u zakupljenim objektima i nema pravo da zatvori bilo koju apoteku niti da je daje u podzakup.

Naše Mesto