(VIDEO) Blizu 1.000 učesnika trčalo kroz Kulu na jubilarnoj 10. Trci prijateljstva

178

KULA - Jubilarna 10. Trka prijateljstva, održana u subotu 16. juna 2018. godine u Kuli, bila je i Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu, a na celoj manifestaciji učestvovalo je skoro 1.000 trkača.

Foto: N. Janjanin

U subotu je u Kuli, sa početkom od 17:30 održana jubilarna 10 Trka Prijateljstva. Trka je ove godine ujedno bila i trka za Prvenstvo Srbije u trčanju na 10.000 m. Pored osnovne trke trčalo se i na 5.000 m, a takođe je održana i trka za decu.

Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da je Opština Kula prepoznala značaj ove manifestacije, pa već drugu godinu zaredom kao projekat u okviru budžeta Zdravko Mišović zna na šta može da računa. „Iz godine u godinu podiže se kriterijum ove trke i zadaje zadatak svima ostalima u našoj zemlji koji je veoma teško pratiti“, rekao je predsednik Milojičić.

Glavni organizator trke Zdravko Mišović rekao je da priželjkuje preko 800 finišera na ovoj trci. „Želeo bih sve da vas pozdravim, sve takmičare i ljude koji su došli da podrže ovu našu priču koja je iskrena i prava, sve vrhunske atletičare, sve rekreativce i početnike, svu decu i goste koji su došli“, rekao je Zdravko uoči same trke.

Medalja sa Trke prijateljstva

Trku je otvorio Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije. Na trci je učestvovalo oko 1.000 startera, a trku je završilo 812 finišera.

Na trci od 5 km najbolje rezultate od muškaraca zabeležili su Miloš Dragović iz kluba „Podgorički maraton“ sa vremenom 16:17, zatim Miloš Gašović iz AK „Dinamo“ Pančevo sa vremenom 17:37, i Veljko Radosavljević iz AK „Banat“ Zrenjanin sa vremenom 17:42. U kategoriji žena najbolje su trčale Vida Medić sa vremenom 18:06, zatim Tijana Kabić ARK „Somaraton“ sa vremenom 19:06 i Katarina Pohlod iz kluba „Active Traveling“ sa vremenom 19:26.

Foto: N. Janjanin

Na trci na 10 km od muškaraca su najbolje istrčali Gregor Laslo iz Mađarske sa sjajnim rezultatom 31:10, zatim Kenijac Stenli Kipruto sa vremenom 31:56 i na kraju Nemanja Cerovac iz kluba „Tempo“ Šabac sa 32:23, koji je ujedno bio i pobednik trke Prvenstva Srbije na 10 km. Od žena su najbolje istrčale Teodora Simović iz AK „Novi Pazar“ sa vremenom 35:53, zatim Lucia Kimani iz AK „Borac“ (BiH) sa vremenom 37:27 i Pap Coilla sa vremenom 37:41.

Foto: N. Janjanin

Nemanja Cerovac rekao je da nije zadovoljan svojim rezultatom od 32:23, ali da jeste zadovoljan bitkom sa samim sobom u teškim uslovima trke. Takođe je rekao da će na trci 7. jula biti na nivou svog ličnog rekorda na 1.500m. Teodora Simović iz Novog Pazara izjavila je da je tokom cele trke vodila zahvaljujući jakoj konkurenciji zbog koje je i ostvarila odličan rezultat.

Organizatori trke bili su AK „Hajduk Maraton-tim“ Kula sa Zdravkom Mišovićem, a pod pokroviteljstvom Opštine Kula i Atletskog saveza Srbije.

Pogledajte video prilog sa 10. Trke prijateljstva u Kuli:

B.G.