Pri kraju radovi u osnovnoj školi u Crvenki, renovirana fiskulturna sala

115

CRVENKA - Učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Crvenke od septembra će krenuti u renoviranu školu na kojoj su vršeni ozbiljniji radovi prvi put posle 40 godina.

OŠ “Vuk Karadžić” Crvenka / Foto: N. Janjanin / februar 2018. godine

Kako je rekla direktorka osnovne škole iz Crvenke Nataša Đerić, sala bi bila neupotrebljiva da nisu izvršeni radovi jer je bila neophodna rekonstrukcija plafona i zamena podloge.

Sajt Opštine Kula prenosi da je lokalna samouprava izdvojila blizu tri miliona dinara za rekonstrukciju škole u Crvenki, dok je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu učestvovao sa dodatnih milion dinara. Radovi su završeni u roku od mesec i po dana i izvršena je kompletna rekonstrukcija plafona, sa dijamantskim gipsom i led rasvetom, a okončani su radovi i na postavljanju novog poda.

Bliže se kraju radovi i na drugoj zgradi škole, u kojoj nastavu imaju učenici od prvog do četvrtog razreda. Prošle godine je zamenjen gasni kotao i diktir sistema koji je omogućio da se, osnovne škole, greju sportska hala kao i Srednja stručna škola, za šta je opština obezbedila 1.780.000 dinara.

U zgradi škole za mlađe razrede zamenjeni su podovi u deset učionica i dva hodnika, renovirani su toaleti na dva sprata i zamenjena je stolarija, a preostalo je još samo postavljanje vrata i fini radovi. Kompletan završetak radova očekuje se do septembra.

Naše Mesto