Titel Prevoz vas vodi u Makarsku, vaše je samo da odaberete termin

1364

Da li želite kada otputujete na more da se zapravo i odmorite? Ukoliko je odgovor da, onda izaberite Makarsku u Hrvatskoj i nećete zažaliti. Ovaj grad će vam priuštiti predivno more, još lepšu prirodnu okolinu, kao i smirenu i opuštenu atmnosferu, tako da je preporučljivo i za porodice sa malom decom.

Makarska, Foto: pixabay.com

Makarska je grad u Hrvatskoj u Splitsko-dalmatinskom okrugu, prostire se na 28km2 i broji oko 15.000 stanovnika. Ovaj gradić nalazi se na samoj obali Hrvatskog primorja. Makarska je ime dobila po obliženjem naselju zvanom Makar. Grad od unutrašnjosti deli planina Biokovo sa svojim najvišim vrhom Sv. Jure od 1768m nadmorske visine, a Jadranskim morem je povezana sa ostrvima Brač i Hvar. U poslednje vreme Makarska, odnosno kako je sve više zovu Makarska rivijera, beleži veliku ekonomsku transformaciju u tom delu Dalmacije.

Makarska / Foto: pixabay.com

Kao turistička destinacija postala je sve popularnija za stanovnike bivše Jugoslavije ali i šire. Odlikuju je blage zime i duga topla leta, a najveću zaslugu za ovu klimu ima upravo planina Bikovo koja svojom dužinom štiti područje Makarske rivijere od oštre kontinentalne klime. Pored gradske plaže, ima još par plaža po obodima grada i sve su šljunkovite (sitniji i krupniji šljunak). Plaže su jako čiste a more prozirno, skoro bele boje pa ide sve do najtamnije plave, u zavisnosti od toga u kojoj se dubii nalazite. Makarsku odlikuje spokoj priobalnog gradića, raskošna vegetacija, mir, gostoljubivi domaćini i ukusna hrana. Makarska je pogodna i za ronioce, kako za one iskusne tako i za početnike. U Makarskoj postoje razne vrste privatnih smeštaja, apartmana i hotela za svačiji džep. Takođe postoje, kao i svakom gradu, trgovine, restorani, kafići, dom zdravlja, tehnički pregled i drugo. Da biste upoznali Makarsku, najbolje je obiđite peške ili biciklom. Postoji veliki broj uvala i laguna, gde možete uživati i sakriti se od neželjenih pogleda drugih turista.

Makarska / Foto: pixabay.com

Razdaljina od Novog Sada do Makarske iznosi 834km, što je nešto više od osam časova vožnje automobilom i autobusom. Ukoliko vam se ne vozi toliko dugo, ili vam smeta takav vid putovanja, postoji mogućnost avionskog prevoza do Splita, zatim autobusom ili taksijem još nekih 60km i stigli ste. Udaljenost vazdušnom linijom Beograd-Split je oko 350km. Ostaje još jedna mogućnost, da u Splitu na aerodromu iznajmite automobil, pa da za vreme letovanja sami obiđete celu Makarsku rivijeru natenane. Cena karte zavisi od agencije do agencije, kao i da li ćete putovati automobilom u sopsvenoj režiji, autobusom ili avionom.

Makarska / Foto: pixabay.com

Naš savet je, ako hoćete skroz da uživate, prepustite se stručnosti i znanju agencija, koje će na sve misliti i sve srediti, dok je vaše samo da se opustite i dobro odmorite.

Povoljne aranžmane za Makarsku potražite u Turističkoj agenciji „Titel Prevoz“ iz Kule, nalaze se u Zanatskom centaru broj 2 (Kej) ili pozovite brojeve telefona 025/725-059 ili 060/64-54-601.

Naše Mesto