Preliminarni rezultati male mature najkasnije do petka, upis u srednje škole 9. i 10. jula

246

SRBIJA - Maturanti su u ponedeljak, utorak i sredu polagali završne ispite iz maternjeg jezika i matematike i kombinovani test za upis u srednju školu.

skola-petefi
Osnovna škola "Petefi brigada" Kula / Foto: B. Grbić

Preliminarni rezultati testova trebalo bi da budu objavljeni u matičnim školama najkasnije do petka u 08:00 časova, posle čega će maturanti i njihovi roditelji imati pravo da pregledaju testove i podnesu prigovor u slučaju da su nezadovoljni bodovanjem.

U subotu 23. juna, u periodu od 08:00 do 16:00 časova vršiće se prijem i rešavanje žalbi učenika, a u ponedeljak u isto vreme primaće se i rešavati žalbe onih koji su nezadovoljni rešenjem školske komisije. Konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 28. juna od 08:00 časova.

Učenici će moći da popune i predaju liste želja 29. i 30. juna u svojim osnovnim školama, dok će 4. jula biti prijem žalbi i ispavljanje liste želja. Zvanične liste želja biće objavljene 5. jula.

U nedelju, 8. jula biće objavljeno u koje su srednje škole učenici upali, kada će biti poznato i koliko slobodnih mesta ima za upis u drugom krugu.

Upis u prvom krugu je 9. i 10. jula od 08:00 do 15:00 časova.

Naše Mesto