Akcija Ateljea 05 iz Vrbasa za pomoć deci oboleloj od raka

67

VRBAS - Udruženje likovnih amatera "Atelje 05" iz Vrbasa će u petak, 22. juna u 18:00 časova u pasažu kod bioskopa "Jugoslavija" otvoriti izložbu radova prikupljenih za donaciju deci oboleloj od raka.

Likovni stvaraoci iz udruženja su sa prijateljima likovnim stvaraocima, koji su se pridružili akciji, sakupili 68 radova ali to nije konačan broj. U akciji je učestvovalo 48 likovnih stvaralaca iz vrbaske opštine kao i članovi iz Kule, Crvenke, Srbobrana, Zrenjanina i Beograda.

„Atelje 05“ svake godine ima nekoliko dobrotvornih akcija, koje sam organizuje i u potpunosti iznese bez pomoći donatora sa strane. Ovo udruženje je organizator, u saradnji sa Opštom bolnicom u Vrbasu, i likovne kolonije „Umetnošću protiv bolesti“ koja se do sada održala devet puta i od koje je Opšta bolnica sakupila 500 radova koji ukrašavaju hodnike ustanove. „Atelje 05“ pored toga organizuje i mini kolonije od sedam učesnika u saradnji sa Službom za transfuziju krvi povodom Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva. Učesnici slikaju sa starim i odraslim licima na radnim kolonijama, sa mentalno nedovoljno razvijem osobama, a organizuju i akcije po predškolskim ustanovama da bi umetnost i kreativnost približili ljudima u svom okruženju.

Prikupljeni radovi u gore navedenoj akciji će biti predati predstvanicima NURDOR-a.

„Mi nećemo znati imena roditelja i dece kojima želimo da pomognemo niti ima potrebe da oni znaju ko im je pomogao. Najsrećniji smo kada su nam deca zdrava, vesela i bezbrižna“, kažu iz „Ateljea 05“.