Ana Brnabić i Marko Čadež najavili nagradu „Prijatelj porodice“ za preduzeća koja pružaju podršku roditeljstvu

134

SRBIJA - Od 1. septembra počinju prijave za nagradu "Prijatelj porodice" namenjenu svim firmama u Srbiji koje daju svoj doprinos usklađivanju rada i roditeljstva.

Ana Brnabić / Foto: srbija.gov.rs

Odluku o dodeli nagrade doneli su Vlada i Privredna komora Srbije kao jednu od mera za podsticaj rađanja.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će se nagrada dodeljivati u tri kategorije i to za mala i srednja, za velika i za javna preduzeća. Brnabić je tom prilikom kazala da Srbija mora aktivno da se bavi problemom negativnog prirodnog priraštaja i dodala da će izabrana preduzeća poneti brend „family friendly“.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije izjavio je da će ovaj brend doneti preduzećima veliki broj pogodnosti kao što je prednost na raspisanim tenderima. On dodaje da su kriterijumi za nagrađivanje fleksibilno radno vreme, prijatan odnos prema zaposlenima, briga o deci zaposlenih, podsticanje rađanja, podrška porodici, smanjenje stresa i tako dalje.

Premijerka Brnabić je ranije već najavila Vladine mere za podsticanje rađanja koje se odnose na finansijsku podršku, usklađivanje rada i roditeljstva i uklanjanje administrativne prepreke za roditelje.

Naše Mesto