Kompanija Carnex donirala računare školi “4. juli” u Vrbasu za osnivanje IT odeljenja

220

VRBAS - Kompanija "Carnex" donirala je pet računara radi unapređenja nastave u školi „4. juli“ u Vrbasu, što je početni korak ka osnivanju IT odeljenja ove škole koja ima najviše profila za obrazovanje srednjostručnih kadrova iz oblasti privrede.

„Uz veliki entuzajam i posvećenost učenika i celog kolektiva, trudimo se da naša škola, koja je najveća u opštini, isprati nove trendove u nastavi koji će olakšati rad i učenje. Upravo zato nam je važna svaka podrška, posebno kad je u pitanju nabavka i finansiranje nastavnih sredstava. Iako u tom smislu imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, ovoga puta dugujemo izuzetnu zahvalnost kompaniji Carnex iz Vrbasa, koja je prepoznala naše potrebe i pomogla u osavremenjivanju nastave. Pored ovoga, kompanija Carnex stipendira i svakog našeg učenika koji pohađa smer mesar, što je izuzetno važno za očuvanje ove zanatske grane. Još jednom hvala u ime učenika i kolektiva”, izjavila je tokom uručenja donacije Ana Gračanin, direktorka Srednje stručne škole “4. juli” u Vrbasu.

Kompaniji Carnex ovo nije prvi put da prepoznaje potrebe lokalne zajednice i svojih potrošača, ona je u konstantnoj misiji u kojoj je glavni cilj pomaganje onima kojima je podrška potrebna. Lider u mesnoj industriji koji ove godine obeležava jubilej 60 godina poslovanja, ima isto tako dugu tradiciju doniranja.

„U Carnexu verujemo da je budućnost na generacijama koje dolaze i samim tim uvek ćemo se truditi da ih podržimo da ostvare svoj pravi potencijal. Veliko nam je zadovoljstvo da smo u prilici da pomažemo mladima i smatramo da je naša moralna obaveza da im omogućimo što bolji start i uslove za usavršavanje, kako bi uspeli da razviju svoja znanja i veštine. Osnivanjem IT odeljenja u školi „4. juli“ označavamo još jedan u nizu projekata u kojima se zalažemo da pomognemo lokalnoj zajednici, ali i da doprinesemo digitalizaciji, modernizaciji i napretku obrazovanja u oblasti informacionih tehnologija. Poštovanje okoline u kojoj poslujemo i negovanje bliskosti sa našim potrošačima, jedini je način na koji ćemo uvek razvijati odnos prema zajednici”, izjavila je Milena Đorić Radosavljević, vršilac funkcije generalne direktorke kompanije Carnex.