(VIDEO) Završen pozorišni festival u Kuli, za najbolju predstavu proglašena „Kokoška“

144

KULA - U subotu, 23. juna završen je jubilarni 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije na kome je publika tokom osam dana svakodnevno imala priliku da gleda izvedbe amaterskih pozorišta širom naše zemlje.

KC Kula / Foto: Jelena Beljkaš

Predstava „Kokoška“ Nikolaja Koljade, u režiji Pavla Jozića, koju izvodi Gradsko pozorište iz Smederevske Palanke, proglašena je za najbolju predstavu festivala jednoglasnom odlukom žirija.

Drugo mesto pripalo je predstavi „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića u režiji Dragana Ostojića, dok je Amatersko pozorište „Vladimir Popović“ Kulturnog centra Vrbas osvojilo treće mesto za predstavu „Žene“ u režiji Fuada Tabučiča, koja je nastala kao autorski projekat ansambla i reditelja.

Predsednik žirija festivala Zoran Đerić istakao je da je ovogodišnji festival obeležilo ogromno interesovanje publike koja je imala priliku da vidi osam veoma raznovrsnih predstava, od klasike do savremenih autora.

Kako zapaža RTV, vladalo je ogromno interesovanje publike za festival uprkos činjenici da je u toku svetsko prvenstvo u fudbalu, a vreme je hladno i kišovito.

Pogledajte video prilog RTV-a:

Naše Mesto