(VIDEO) Završen Ravno Selo film festival, Zlatni klip reditelju filma „Ederlezi Rising“

157

RAVNO SELO - U ponedeljak je završen drugi po redu Ravno Selo film festival na kome su posetioci tokom tri dana mogli da vide najnovija debitantska ostvarenja, kao i kratkometražne omladinske filmove.

Ederlezi Rajzing / Foto: YouTube printscreen BIFFF

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, stručni žiri je odlučio da Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta pripadne Lazaru Bodroži, reditelju filma „Ederlezi Rising“, dok je ruski film „Led“ Olega Trofima najbolji debitantski film.

Festival su zatvorile projekcije koje su studenti pravili u okviru Filmske radionice na temu „Selom kruže filmske priče“, koja je i moto samog festivala. Poslednjeg dana festivala publika je, pored omladinskih filmova, mogla da odgleda i dva ostvarenja iz glavnog programa – makedonski film „Zlatna petorka“ i još jedan ruski u kome igra naš Miloš Biković, „Izvan granice realnosti“. Pored Miloša, u ovom filmu igra i Antonio Banderas.

Gosti ovogodišnjeg festivala su, pored domaćina Lazara Ristovskog, bili već pomenuti Miloš Biković, kao i zvezde domaće kinematografije Ljiljana Stjepanović, Radoš Bajić i Snežana Savić.

Kako je Lazar Ristovski već ranije najavio, treći festival bi dogodine trebalo da bude otvoren u obnovljenom Domu kulture.

Pogledajte trejler filma „Ederlezi Rising“:

Naše Mesto