(FOTO) Srpska zastava sa natpisom “Kula” viorila se na utakmici Danska – Francuska u Rusiji

117

KULA / RUSIJA - Marko Kozlik, dobitnik nagradnog putovanja u Rusiju na utakmicu između Danske i Francuske, kao glavni navijački rekvizit poneo je srpsku zastavu sa natpisom "Kula", koja se 90 minuta viorila sa tribina.

Marko Kozlik u Rusiji na stadionu Lužnjiki / Foto: Lična arhiva

Dobitnici ulaznica na nagradnoj igri Meridian kladionice, u Moskvu su doputovali juče, pa su bili u prilici da gledaju meč između Danske i Francuske koji se završio nerešenim rezultatom. Navijači iz Srbije su ujedno obišli nekoliko moskovskih turističkih znamenitosti, a Marko Kozlik iz Kule je iskoristio svaku priliku da promoviše Srbiju, ali i Kulu iz koje je krenuo na putovanje.

Marko Kozlik u Rusiji / Foto: Lična arhiva

“Slike su samo mali deo priče, dok se ne doživi trenutna situacija u Rusiji, ne možeš da shvatiš kolika je ovde “ludnica”. Sve ide veoma brzo, sve se brzo dešava jer ima puno toga da se vidi i doživi. Večeras navijamo za Srbiju, veliki pozdrav iz Moskve!”, poručio je Marko za čitaoce našeg portala.

Navijači Srbije i Rusije / Foto: Lična arhiva

Marko je dobitni tiket odigrao baš za svoj rođendan, 8. marta, a 1. aprila je saznao da je upravo on jedan od dobitnika nagrade. Kako je ranije izjavio, zbog obaveza nije bio u prilici da prati emisiju u kojoj su proglašeni pobednici, ali je srećnu vest saznao od svog druga Gagija. Pošto je odlazak na Mundijal bila njegova najveća želja iz detinjstva, ovaj Kuljanin je mislio da je u pitanju prvoaprilska šala kada ga je drug nazvao i saopštio mu srećne vesti. Kako kaže, shvatio je da je san postao stvarnost tek kada ga je nazvala radnica Meridiana.

Marko Kozlik u Rusiji / Foto: Lična arhiva

San mu se ostvario i Marko je posetio Svetsko prvenstvo u fudbalu, a večeras će iz svog doma da navija za našu reprezentaciju koja se sastaje sa ekipom Brazila u sklopu 3. kola grupe E. Za mnoge će ovo biti utakmica života, utakmica protiv moćnog Brazila, sa Nejmarom, Marselom, Paulinjom, Mirandom, Kutinjom, ekipom čija ukupna vrednost premašuje BDP nekih država.

Navijači iz Srbije u centru Moskve / Foto: Lična arhiva

Večerašnju utakmicu na Mundijalu pratiće i Žarko Popović, počasni predsednik OFS opštine Kula, koji je u intervjuu za “Naše Mesto” izjavio da bi voleo da prati utakmicu između Srbije i Brazila bez korišćenja VAR sistema.

Marko Kozlik u Rusiji / Foto: Lična arhiva

Utakmica između Srbije i Brazila počinje večeras u 20 časova, a direktan prenos možete pratiti na prvom kanalu RTS-a.

Marko Kozlik u Rusiji / Foto: Lična arhiva

Naše Mesto