Mali maturanti iz Kruščića najuspešniji, prate ih Ruski Krstur i Sivac

369

KULA - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu konačne rezultate maturskog ispita.

OŠ "20. oktobar" Sivac / Foto: Nemanja Janjanin

U opštini Kula osnovnu školu završilo je 399 maturanata od kojih su njih 47 nosioci diplome „Vuk Karadžić“. Prema pisanju sajta opštine Kula, prosečan broj ukupnih bodova, formiran sabiranjem bodova iz osnovne škole, sa završnog ispita i nagrada na takmičenjima i bodova na osnovu afirmativnih mera, bio je 71,72.

Maturanti Osnovne škole „Veljko Vlahović“ iz Kruščića bili su najuspešniji, ostvarivši u proseku 77,63 boda. Posle njih idu učenici OŠ „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura sa 72,50 bodova, OŠ „20. oktobar“ Sivac sa 72,31, OŠ „Nikola Tesla“ Lipar sa 71,36, njih prate učenici OŠ „Isa Bajić“ iz Kule sa 70,27 bodova, a odmah iza je i OŠ „Petefi brigada“, takođe iz Kule, sa 70,03. Najlošije su se plasirali učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Crvenke, koji su ostvarili prosečno 67,97 bodova.

Mali maturanti polagali su testove tri dana zaredom i to prvog dana iz srpskog jezika, drugog dana iz matematike, a trećeg se polagao kombinovani test. Srpski i matematika nosili su po 13 bodova, kombinovani test 14, dok se iz škole nosi 60 bodova.

Rezultate možete da pogledate – OVDE.

Naše Mesto