APR: Privredna društva moraju da registruju adresu za prijem elektronske pošte

1747

SRBIJA - Početkom juna ove godine stupio je na snagu novi zakon o izmenama i dopunama zakona o privrednim društvima po kome su privredna društva obavezna da registruju e-mail adresu u Agenciji za privredne registre (APR).

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Iz APR-a su saopštili da je razlog uvođenja ove obaveze početak elektronske registracije osnivanja privrednih društava koji se planira za 1. oktobar 2018. godine, do kada je potrebno registrovati i e-mail adresu. Agencija će rešenja o registraciji slati u obliku elektronskog dokumenta sa elektronskim potpisom registratora i vremenskim žigom.

Registracija e-mail adrese je bila moguća i dosad, ali će od 1. oktobra biti zakonska obaveza i obavljaće se bez plaćanja naknade. Privredna društva, preduzetnici i predstavništva i ogranci stranih privrednih društava koji već nisu prijavili e-mail adresu, dužni su da to učine u roku od godinu dana od dana kada na snagu stupa zakonska obaveza o registraciji.

Kada novi zakon stupi na snagu, neće odmah moći sve pravne forme da se elektronski registruju, nego će to prvo biti omogućeno osnivačima jednočlanih društava sa ograničenom odgovornišću, posle čega će uslugu moći da koriste i komplikovanije pravne forme za čiju registraciju je potrebno više dokumenata.

Više detalja o ovome možete pročitati na sajtu Agencije za privredne registre – OVDE.

Naše Mesto