Đaci generacije na svečanom prijemu u Belom dvoru

737

SRBIJA - Više od 600 đaka generacije iz Srbije i Republike Srpske posetilo je u petak, 29. juna Beli dvor u Beogradu, gde su im uručena priznanja za postignut uspeh.

Beli dvor u Beogradu / Foto: Wikimedia Commons

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina su po 17. put dočekali najbolje maturante na tradicionalnom prijemu na kome im je Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje uručila pohvalnice i prigodan poklon kao priznanje za trud tokom školovanja i ostarene izuzetne rezultate.

Svečanosti na Belom dvoru prisustvovali su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar prosvete i kulture Republike Srpske dr Dane Malešević, zatim Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR, izvršni direktor kompanije Link group Nikola Subotić, akademik Matija Bećković, Kristof Bišilja, osnivač kompanije Cloudera, Kristofer Turber, psiholog i instruktor na Filips Egzeter Akademiji u Kaliforniji i koosnivač sajta ExpertOnlineTraining.com i mnoge druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Kompanija Link Group obradovala je maturante vešću da će podeliti 25 stipendija za školovanje na IT Akademiji, a rok za prijavu je 15. jul. Stipendije će izabranim kandidatima biti uručene na svečanosti u Belom dvoru. Više o uslovima za dobijanje stipendije pročitajte – OVDE.

Naše Mesto