Predstavnicima opština Kula i Vrbas uručeni čekovi na 23.000 evra

69

KULA / VRBAS - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dodelili su priznanja predstavnicima opština Kula i Vrbas za doprinos u borbi protiv sive ekonomije.

Dodela priznanja održana je u Skupštini grada Beograda, a ček na 23.000 evra je u ime opštine Kula primila predsednica Skupštine opštine Kula Tatjana Kvasni. U ime opštine Vrbas, ček je primio predsednik opštine Milan Glušac.

Podsećamo da je u kategoriji opština srednje veličine opština Kula osvojila drugo, a opština Vrbas treće mesto na takmičenju gradova i opština koje je održano u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Prvo mesto zauzela je opština Stari grad.

U opštinama Kula i Vrbas nedavno je održano glasanje na kome su građani imali priliku da daju svoj glas za projekat na koji smatraju da treba da se potroši dobijena nagrada. Kuljani su se odlučili da se novac uloži u kupovinu aparata za reanimaciju, dok su građani opštine Vrbas izabrali opremanje senzorne sobe u Dnevnom boravku za decu sa invaliditetom.

Predstavnicima devet opština, koje su izabrane u tri kategorije, nagrade i priznanja uručili su ministri Zoran Đorđević, Branko Ružić i Branislav Nedimović.

Naše Mesto