Luka Eraković iz PK „Delfin“ doneo sedam medalja sa Prvenstva Vojvodine

399

VRBAS - Na otvorenom prvenstvu Vojvodine u Subotici, Eraković Luka, član Plivačkog kluba "Delfin" iz Vrbasa, bio je najbolji plivač u Vojvodini po medaljama.

Foto: Miloje Glušac

Luka se na četiri trke okitio sa čak sedam medalja – četiri zlata, dva srebra i jednom bronzom. U juniorskoj konkurenciju postao je prvak Vojvodine na 50 metara kraul, na 100 metara kraul i na 200 metara kraul, kao i drugi na 50 metara delfin. U apsolutnoj kategoriji Luka Eraković bio je treći na 100 metara kraul, drugi na 50 metara kraul i prvak i najbolji plivač Vojvodine na 200 metara kraul.

Poslednje tri nedelje bazeni u Vrbasu nisu radili, ali je Luka imao suve treninge u Vrbasu i trenirao na bazenu u Bečeju i svojom velikom voljom i željom za uspehom došao hrabro i srčano do sjajnih rezultata koji su mu doneli sedam medalja, čime je po medaljama postao najbolji plivač Vojvodine za 2018. godinu.

Luka je dobio poziv od Plivačkog saveza Vojvodine da u subotu predstavlja reprezentativnu selekciju PSV na otvorenom prvenstvu Crne Gore u Podgorici gde će plivati iste četiri discipline kao i na prvenstvu Vojvodine na kome je opravdao poziv među osam najboljih juniora u pokrajini.

„Ovim veličanstvenim uspehom, a nadamo se i sjajnim rezultatima iz Podgorice, Luka će se svrstati među najbolje plivače Srbije i nadamo se novim pozivima za reprezentaciju Srbije što je Luka u potpunosti zaslužio“, poručuju iz kluba.