Na završnom ispitu najuspešnija OŠ „P. P. Njegoš“ iz Vrbasa, prate ih Savino Selo i Bačko Polje

244

VRBAS - Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljeni su rezultati završnih ispita sa prosečnim brojem osvojenih bodova po školama.

OŠ "Branko Radičević" Savino Selo / Foto: M. V. / april 2018. godine

Završni ispit se polagao tri dana, od kojih su se prvog dana radili testovi iz maternjeg jezika, drugog dana iz matematike, a trećeg kombinovani test koji se sastojao od gradiva iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Učenici su iz osnovne škole mogli da ponesu ukupno 60 bodova, dok se na testovima osvajalo 40, odnosno po 13 iz srpskog i matematike i 14 na kombinovanom testu.

U opštini Vrbas nalazi se devet osnovnih škola, od kojih su četiri u Vrbasu, a ostale su raspoređene po selima opštine.

Maturanti Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Vrbasa bili su najuspešniji na završnom ispitu, ostvarivši u proseku ukupno 81,41 bod od čega prosečno 51,57 bodova nose iz škole, a 29,64 su osvojili na testovima.

Na drugom mestu našla se Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Savinog Sela sa ukupno 74,54, odnosno 49,41 iz škole i 25,13 na testovima, a treće mesto zauzima OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bačkog Dobrog Polja, čiji su učenici imali ukupno 74,53 boda.

Osnovna škola „Svetozar Miletić“ iz Vrbasa zauzela je četvrtu poziciju, osvojivši u proseku 73,86 bodova, a prati je OŠ „Bratstvo jedinstvo“, čiji su učenici imali prosečno 73,02 boda.

Kada se sabere prosek bodova iz škole i sa završnog ispita, učenici Osnovne škole „20. oktobar“ iz Vrbasa ostvarili su 72,25 bodova, maturanti iz zmajevačke škole „Jovan Jovanović Zmaj“ imali su u proseku 71,73, u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri prosek je bio 71,56, dok su najmanje bodova ostvarili učenici OŠ „Branko Radičević“ iz Ravnog Sela sa ukupno 68,89 bodova.

Listu škola i bodove možete da pronađete – OVDE.

Naše Mesto