Sutra na snazi crveni meteo alarm: Meteorolozi u Bačkoj najavili grad, olujni vetar i velike padavine

288

SRBIJA - Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje zbog oluje koja će u petak zahvatiti predeo Bačke, Srema i Zapadne Srbije.

Prognoza za 6. jul 2018. godine / Foto: pixabay.com

Za petak i subotu najavljen je crveni meteo alarm, a meteorolozi upozoravaju da se u petak uveče i tokom noći, na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima, očekuje veća količina padavina, u većini mesta od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za kratak vremenski period.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju grmljavinu koja će lokalno usloviti pojavu grada, olujni vetar i obiljnije padavine. Građani treba da budu posebno oprezni jer ovakve vremenske prilike mogu da izazovu velike materijalne štete i ozbiljno ugoze bezbednost ljudi i životinja.

U petak možemo da očekujemo maksimalnu dnevnu temperaturu od 30 stepeni, koja će se spustiti kada našu oblast zahvati snažna oluja. Minimalna temperatura biće 17 stepeni. U subotu nešto svežije nego proteklog dana, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 25 stepeni i padavinama, a isto nas očekuje u nedelju. Od ponedeljka razvedravanje.

Naše Mesto