(FOTO) Oštećene kante u centru Vrbasa, policija pronašla počinioce

193

VRBAS - Pet korpi za otpatke na šetalištu u centru Vrbasa, koje je nedavno nabavilo i postavilo Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, oštećene su u toku prethodne noći. O ovom slučaju obaveštena je Policijska stanica Vrbas i počinioci su pronađeni.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ postavilo je 30 novih kanti za otpatke u centru Vrbasa polovinom aprila. Preduzeće je za ove namene izdvojilo blizu 250.000 dinara iz sopstvenog budžeta. Ovom prilikom, poznati izvršioci polomili su tri kante, dok su dve oborene, tj. izvađene iz zemlje.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Podsetimo, nove korpe postavljene su duž glavnog šetališta u Ulici Maršala Tita – od Ive Lole Ribara do Gustava Krkleca i u Ulici Palih boraca – od Gimnazije do Doma zdravlja. Na korpama za otpatke nalazi se pločica za gašenje cigareta, a sadrže i mehanizam napravljen da olakša posao komunalnim radnicima prilikom pražnjenja kanti.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

U Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ apeluju na građane da čuvaju životnu sredinu i ne uništavaju komunalnu opremu, da kante koriste isključivo za komunalni otpad, a ne za odlaganje svih vrsta smeća koje ne služe za ove namene, kako bi grad bio što uredniji i uređeniji.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas
Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas