Da li Mažić sudi finale Mundijala? Vrbašanin jedan od kandidata za najvažniji meč

82

VRBAS - Vrbašanin Milorad Mažić našao se na listi od dvanaest kandidata za suđenje finala Mundijala u Rusiji, objavila je FIFA, a prenose domaći mediji.

Milorad Mažić / Foto: Svetlana Beketova, Wikimedia Commons

Međunarodna fudbalska federacija zadovoljna je kako je Mažićev tim odradio posao na prethodne tri utakmice Senegal – Kolumbija, Meksiko – Južna Koreja i Brazil – Belgija, zbog čega je Vrbašanin sa svojim pomoćnicima Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem postao ozbiljan kandidat za finale Mundijala koje se igra u nedelju na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Pored Milorada Mažića, kandidati za glavnog arbitra finalne utakmice u Moskvi su Alireza Fagani (Iran), Malang Dijeđu (Senegal), Mark Gajger (SAD), Cezar Arturo Ramos Palazuelos (Meksiko), Andres Kunja (Urugvaj), Nestor Pitana (Argentina), Sandro Riči (Brazil), Metju Konger (Novi Zeland), Čunejt Čakir (Turska), Bjorn Kujpers (Holandija) i Đanluka Roki (Italija).

O tome da li će Mažić suditi finale najviše odlučuje polufinalna utakmica između Hrvatske i Engleske, koja je na programu u sredu, 11. avgusta od 20:00 časova po našem vremenu. Ukoliko Hrvati prođu u finale, srpski sudija neće moći da deli pravdu.

Naše Mesto