(INTERVJU) Veljko Jović: Nakon pauze vraćam se iz studija i jedva čekam da udarim Play na najjače pesme koje sam producirao do sada

25

VRBAS - Na Black Hole festivalu je nastupao i prošle i pretprošle godine, ostvario je sjajnu saradnju sa celom organizacijom, publika u Vrbasu ga vrlo dobro poznaje, a za 28. jul je pripremio novi zvuk, direktno iz studija. Predstavljamo vam DJ Veljka Jovića.

DJ Veljko Jović / Foto: Stefan Momirov

NM: Ti si i prošle godine učestvovao na Black Hole festivalu, kakva iskustva nosiš?

Veljko: Kao i pretprošle. Festival raste i napreduje iz godine u godinu. Neguje kvalitet i iskrenu ljubav prema muzici, a to je upravo ono što nas sve povezuje i gura napred.

 

NM: Da li si i na koji način i posle festivala sarađivao sa Black Hole organizacijom?

Veljko: Da, na veliko zadovoljstvo. I Am Different, label koji ja predstavljam i Black Hole imaju sada već prijateljski odnos, ali i vrlo profesionalnu saradnju, tako da je bilo dosta prilika za druženje. Više i ne brojimo žurke na kojima su nastupali svi ili neki od članova organizacija zajedno, a u pripremi su i neki zajednički projekti.

 

NM: Publika u Vrbasu te već vrlo dobro poznaje, da li si za ovu godinu pripremio neka iznenađenja ili nastavljaš u prepoznatljivom stilu?

Veljko: Da, nakon nekoliko meseci neophodne pauze vraćam se sa novim zvukom iz studija i jedva čekam da udarim plaz na najjače pesme koje sam producirao do sada. Rale i ja smo puno puta nastupali zajedno, biće mi zadovoljstvo da u B2B setu sa njim iznenadim sa nekom novom pesmom.

 

NM: Šta očekuješ od ovogodišnjeg Black Hole festivala?

Veljko: Cirkus. Totalni cirkus.

NM: Da li imaš neke posebne pripreme pred nastup i u čemu najviše pronalaziš inspiraciju?

Veljko: Inspiracija je svuda i u svemu. Slušam DJ-a pre mene, posmatram publiku i izbegavam avokado.

 

NM: Kojim tokom je tekla tvoja karijera od prošlogodišnjeg Black Hole festivala, koje nastupe bi izdvojio i zašto?

Veljko: Ne analiziram ono što je prošlo, one nastupe na kojima se publika dobro provela. Bilo je zanimljivih… Malta, Beograd, Ljubljana, Banja Luka, Novi Sad – nezahvalno je porediti.

 

NM: Da li si čuo za fakultet za DJ-eve i šta misliš o tome?

Veljko: Kapitalizacija trenda.

 

NM: Možeš li nam reći nešto više o aktuelnim trendovima u elektronskoj muzici?

Veljko: Ako govorimo o muzičkom aspektu smatram da je ovo izuzetno dobar period koji odlikuje raznolikost i sloboda u žanrovima, stilovima i estetici samog zvuka.

 

NM: Šta bi poručio publici za predstojeći festival u Vrbasu?

Veljko: Kupite kartu na vreme. Ozbiljno. Nema spiska, nema poklon karata. To je najmanja stvar koju možete učiniti da pomognete opstanku i razvitku događaja i artista. Vodite računa o sebi i ljudima oko sebe na festivalu. And yes, have some fun fellas. Vidimo se!

 

DJ Veljko Jović nastupa 28. jula u sklopu drugog dana Black Hole festivala u Vrbasu. Ulaznice za oba dana po ceni od 1.400 RSD možete kupiti još danas i sutra putem sajta Gigstix – OVDE. Podsećamo da je za ovogodišnji festival obezbeđen i besplatan kamp za sve goste, kao i warmup i afterparty žurke u kampu.

Naše Mesto

Pročitajte još: