Luka Eraković osvojio šest medalja u Crnoj Gori, ostvarena B norma za Olimpijadu

430

VRBAS - Luka Eraković iz vrbaskog Plivačkog kluba "Delfin" oborio je B normu na 100 metara slobodno za Olimpijske igre juniora, koje se održavaju u oktobru mesecu ove godine u Argentini.

Foto: Lična arhiva

Luka je 7. i 8. jula učestvovao na Otvorenom prvenstvu Crne Gore „Montenegro Open“ pošto je prethodno dobio poziv od Plivačkog saveza Vojvodine da ih predstavlja kao jedan od osam najboljih juniora iz Vojvodine.

Ovaj vrbaski plivač plivao je četiri iste discipline kao i na prethodno održanom prvenstvu Vojvodine na 50, 100, 200 metara slobodno i 50 metara delfin, gde je osvojio sedam medalja i bio po medaljama najbolji plivač Vojvodine.


Luka je u Podgorici plivao još bolje i osvojio pet zlatnih medalja i jednu bronzu. Bronzanu medalju je osvojio na 50 metara delfin, a zlatne na 50, 100 i 200 metara slobodno i štafetama 4×100 mix i 4×100 metara slobodno. Oborio je svoje lične rekorde na 50 metara delfin i 50 i 100 metara slobodno.

Najznačajnije na ovom takmičenju je trka na 100 metara slobodno sa rezultatom 53.10 u kojoj je mladi Vrbašanin oborio B normu za Olimpijske igre juniora koje se ove godine održavaju u Argentini. Luka treba da do kraja jula, kada je rok za obaranje normi, pokuša da obori još neku A ili B normu na Prvenstvu Srbije koje se održava od 20. do 22. jula.

„Poslednje tri nedelje smo ostali bez rada na našem bazenu, ali smo radili suve treninge i odlazili na bazen u Bečej da Luka ne bi ispao iz sjajne forme. Žestoke pripreme ove godine i njegova velika želja za uspehom i pored teških uslova rada su prouzrokovali fantastične rezultate i na Prvenstvu Vojvodine i na takmičenju „Montenegro Open“ kao i obaranju B norme za Olimpijadu juniora. Nadamo se da će sjajno plivati i na prvenstvu Srbije i dokazati da je jedan od najboljih juniora Srbije, a na selektorima ostaje da izaberu ko će ići u Argentinu. Luka ruši rekord za rekordom, ne samo lične nego i rekorde vrbaskog plivanja i ponosno će predstaviti grad Vrbas i na prvenstvu Srbije, a Olimpijada bi za ovog divnog sportistu predstavljala krunu njegove desetogodišnje plivačke karijere“, rekao je trener Miloje Glušac.