(FOTO) Potrošeno 100 tona asfalta za krpljenje udarnih rupa u Vrbasu

215

VRBAS - Putari JKP „Komunalac“ danas zatvaraju sezonu krpljenja udarnih rupa na saobraćajnicama u Vrbasu. Sve poslove obavljaju na osnovu ugovora i rešenja Odeljenja za građevinske i komunalne delatnosti Opštinske uprave Vrbas.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Popunjavanjem otvorenih rupa na putevima u naselju Mađaršor, mostu u naselju Vinogradi i delu Vinogradske ulice nadomak pružnog prelaza, putari JKP „Komunalac“ završili su sanaciju udarnih rupa za ovo leto.

„Veliki posao je iza nas. Za krpljenje udarnih rupa tokom ove sezone potrošili smo 100 tona asfaltne mase. Vrbas iz godine u godinu postaje sve prometniji grad. Na putevima ima mnogo teretnih vozila što iziskuje oštećenje puteva. Saniramo ih planski, uz nadzor i na osnovu ugovora s Odeljenjem za građevinske i komunalne delatnosti“, kaže predradnik u PJ „Čistoća“ Milovan Krivokapić.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Veliki broj učesnika u saobraćaju kreće se ka Opštoj bolnici u Vrbasu koja je smeštena na obodu naselja Vinogradi. Da bi stigli do bolnice, većina vozača mora da pređe most.

„Ovo je peti put ove godine da se bavimo krpljenjem udarnih rupa na Vinogradskom mostu. Izvođač radova, koji je pre nešto manje od 10 godina rekonstruisao most, nije dobro uradio podlogu i stalno se otvaraju udarne rupe. Tuda prolaze i kamioni i veliki broj automobila budući da ovaj most povezuje grad s bolnicom“, priča Krivokapić.

Foto: JKP „Komunalac“ Vrbas

Do početka zamene vertikalne signalizacije, putare dele tri nedelje, do tada ih čeka osvežavanje strelica i ostrva na putevima u Njegoševoj i Ulici Ivana Milutinovića. Uporedo s ovim poslovima, obavlja se i košenje bankina. Kada završe radove na vertikalnoj signalizaciji, polovinom avgusta, krenuće s farbanjem oznaka nadomak škola kako bi đaci bili što bezbedniji u saobraćaju.

Na jesen, najavljuje Krivokapić, putare čeka kopanje upojnih jarkova kako bi se predupredilo zadržavnje vode na putevima.