Arpad Sabo iz Lipara osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina

52

LIPAR - Viši sud u Novom Sadu osudio je Sabo Arpada iz Lipara na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo supruge i ćerke.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Arpad Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u iznajmljenom stanu u Veterniku, usmrtio suprugu Slavicu (24), iskasapivši je nožem, a potom se ustremio na četvoromesečnu Nikolinu, kojoj je stiskom ruke polomio kosti glave, a potom joj prerezao vrat.

Prema pisanju Kurira, Arpad Sabo se, posle učinjenog zločina, okupao i pobegao. Leševe je narednog dana pronašao vlasnik iznajmljenog stana koji je zločin prijavio policiji, a Sabo je nedugo posle toga pronađen na obali Dunava kod Bačke Palanke.

Podsećamo da je optuženi još tokom suđenja priznao da je ubio suprugu, ali poriče da je počinio zločin nad četvoromesečnom ćerkom, tvrdeći da je već bila mrtva kada je te noći došao u stan.

Kako prenose mediji, Sabo je odluku sudskog veća saslušao ukočenog izraza lica, bez ikakve reakcije, a njegov advokat Dragan Čolić najavio je da će podneti žalbu jer smatra da Sabo treba da se osudi samo za ubistvo supruge.