(FOTO) Pokošeno blizu 10.000 kvadratnih metara travnatih površina na vrbaskim igralištima

68

VRBAS - Ekipe „Zelenila“ JKP „Komunalac“ Vrbas pokosile su danas blizu 10.000 kvadratnih metara travnatih površina na dečjim igralištima „Mladost“ i „Joakim Vislavski Kime“ u Starom Vrbasu. Kosidbu obavljaju na osnovu ugovorenih radova s Odeljenjem za inspekcijske poslove Opštinske uprave Vrbas.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Rano jutros mašinskim kosačicama i trimerima radnici „Zelenila“ kosili su najpre „Mladost“, igralište oko koga se prostire 5.600 kvadrata travnatih površina. Na igralištu su smešteni fudbalski teren, teren za odbojku na pesku, mnoštvo sprava za dečju igru, letnjikovac, tako da ovaj prostor okuplja veliki broj dece i odraslih.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

„Ovo je treća akcija košenja od ukupno četiri na koje nas obavezuje ugovor s lokalnom samoupravom. Velike količine padavina doprinele su bržem rastu trave, ali i usporenijem košenju. Danas je trava pokošena i na sportskim terenima „Joakim Vislavski Kime“, takođe, u Starom Vrbasu“, kaže master hortikulture Milica Stević.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Akciju košenja trave na dečijim igralištima, ekipe „Zelenila“ nastaviće i sutra. Mašine će se naći u Ulici Svetozara Markovića, na igralištu u blizini kapele Vodice, kao i na igralištu u naselju Vinogradi. Uporedo s ovim radovima košenje će se obavljati na potezu od Iđoškog puta do Opšte bolnice Vrbas, u Ulici Milana Čekića, kao i na prostoru oko Stare ciglane.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Zaposleni u „Zelenilu“ vrbaskog komunalca apeluju na sugrađane da ne bacaju smeće u blizini igrališta jer time, ne samo što zagađuju prirodnu sredinu, nego daju i loš primer najmlađim stanovnicima opštine Vrbas.

Foto: JKP “Komunalac” Vrbas
Foto: JKP “Komunalac” Vrbas