(FOTO) Održana sednica SO Kula, imenovani direktori javnih preduzeća i ustanova

253

KULA - Na samom otvaranju 19. sednice Skupštine opštine Kula, u sali su bila prisutna 24 odbornika i dva kandidata za odbornika, od ukupno 37 odbornika. Nakon usvajanja dnevnog reda, predsednica SO Kula Tatjana Kvasni otvorila je prvu tačku koja se odnosi na potvrđivanje mandata odbornika Skupštine, pa su tako novi odbornici postali Ema Vulić Lavro (SVM Ištvan Pastor) i Zoran Rašković (Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje).

Sednica SO Kula / Foto: N. Janjanin

Na današnjoj sednici SO Kula doneta su Rešenja o imenovanju direktora JKP „Komunalac“ i JKP „Ruskom“ Ruski Krstur. Za direktora „Komunalca“ je izabran Damjan Miljanić, dok je za direktora „Ruskoma“ izabran Igor Fejdi.

Ema Vulić Lavro polaže zakletvu / Foto: N. Janjanin

Na sednici je doneto i Rešenje o imenovanju direktora ustanova čiji je osnivač opština Kula, te je tako za direktora Centra za socijalni rad imenovana Gordana Vakula, dok su direktori Doma kulture Sivac i Doma kulture Crvenka Miljana Medojević i Miodrag Grubor.

Direktorka Doma kulture Sivac, Miljana Medojević / Foto: N. Janjanin

Pored Odluke o osnivanju preduzeća JKP „Prečistač Vrbas –Kula“ Vrbas, SO Kula je donela Rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „Prečistač Vrbas-Kula“ Vrbas, kao i predsednika i članova Nadzornog odbora preduzeća.

Foto: N. Janjanin

Na sednici su prihvaćeni Izveštaji o poslovanju JKP „Vodovod“ Crvenka, JKP „Komunalac“ Kula, JKP „Ruskom“ Ruski Krstur, JKP „Radnik“ Sivac, kao i Izveštaj o radu Centra za Socijalni rad opštine Kula za 2017. godinu. Takođe, doneta je i Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Radnik“ Sivac.

Na samom kraju sednice, ispred Sportskog društva u Kruščiću upućeno je pitanje koje se odnosi na raspodelu sredstava za sport, jer kako kažu, na poslednjoj sednici im je rečeno da će to biti u neko razumno vreme od 21 dan.

Predsednik opštine Kula, Velibor Milojičić / Foto: N. Janjanin

Za reč se javio predsednik opštine Kula, Velibor Milojičić koji je rekao da se za ovo pitanje svaki dan interesuju predstavnici sportskih klubova iz naše opštine i red bi bio da dobiju odgovor. „Ja sam se juče čuo sa pokrajiskim sekretarom Vladom Batezom, pokrajinski inspektor je na terenu i vrši uvid u rad Sportskog saveza opštine Kula. Jednostavno, po Zakonu o sportu jedini ovlašćeni predlagač, podnosilac godišnjeg programa je teritorijalni sportski savez, a onaj koji je član Sportskog saveza Srbije. U ovom momentu, Sportski savez opštine Kula je član Sportskog saveza Srbije, međutim po dva osnova on to ne može da bude. Prva stvar je što smo tražili i čekamo izlazak inspekcije, nakon čega će postupiti i Sportski savez Srbije i doneti adekvatnu odluku, znači zaista ne zavisi od nas i upravo zbog teške finansijske situacije u svim klubovima insistiramo da se to što pre reši. Još 4. maja smo podneli zahtev da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor iz dva razloga. Prvi razlog je to što je Sportski savez opštine Kula prijavljen na lažnoj adresi i to je osnov za brisanje iz APR-a, zato što u njihovoj registracionoj prijavi u APR-u stoji da je njihovo sedište Lenjinova 11, a to je zgrada Opštine Kula. Oni su sa te adrese iseljeni sudskim putem pre 6 godina. A drugi razlog je što je račun Sportskog saveza opštine Kula u blokadi već 1.100 i nekoliko dana. Od maja meseca 2015. godine Sportski savez opštine Kula je u blokadi i kao takav, ne može biti podnosilac godišnjeg programa za redovno finansiranje sportskih klubova. Nažalost, sve dok su oni legitimni članovi Sportskog saveza, ne postoji mogućnost da se donese rešenje i već su i podnosili Upravnom sudu žalbu pojedinski iz klubova. Da ja vama skratim ovu priču i da klubovi znaju: celu ujdurmu oko raspodela sredstava za sport pokrenuli su iz ličnog interesa prethodni referenti za sport koji su tužili za svoje plate i ukoliko bi se preko njih finansirali klubovi, prvi što bi se desilo je da bi za posao koji nisu radili, prinudnom naplatom uzeto iz budžeta, tj. para sportskih klubova oko 6 miliona dinara. Naravno da to nećemo dozvoliti i molim sve sportske klubove da se strpe, u postupanju je i ništa ne zavisi od nas. Onog momenta kada dobijemo mišljenje nadležnog Sportskog saveza Srbije, tada će biti doneto rešenje. Pare stoje u budžetu, pare su pripremljene i biće isplaćene jednokratno, tj. sva sredstva za 2018. godinu odjednom će biti prebačena svim sportskim klubovima“, izjavio je Milojičić.

Fotografije sa današnje sednice:

Pitanja iz redova SPS-a / Foto: N. Janjanin

Milorad Vuksan, sekretar SO Kula / Foto: N. Janjanin
Predsednica SO Kula, zamenici i sekretar / Foto: N. Janjanin
Zoran Rašković polaže zakletvu / Foto: N. Janjanin
Boban Damjanović, sekretar MZ Sivac / Foto: N. Janjanin