Povređeno šest osoba u nesrećama na području Zapadnobačkog okruga

20

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti u saobraćaju u opštinama Kula, Sombor i Odžaci za period od 9. do 15. jula.

Ilustracija / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

Kako je navedeno u saopštenju, u toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba zadobilo lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 12 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile lake telesne povrede. Četiri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su dva vozača.

Na području opštine Odžaci evidentirane su dve saobraćajne nezgode. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Četiri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisana 52 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 252 prekršajna naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prava prvenstva prolaza.