(VIDEO) U avgustu se održava drugi Juniorski kup nacija, dolaze učesnici iz 22 zemlje

100

VRBAS - Vrbas će od 15. do 19. avgusta biti domaćin Svetskog turnira u boksu pod nazivom „Drugi juniorski kup nacija“. Dolazak na međunarodnu manifestaciju potvrdilo je blizu 200 članova reprezentacija iz 22 zemlje.

Foto: BK "Čarnok" Vrbas

Sva relevantna preduzeća i organizacije iz Vrbasa udružile su se kako bi Kup nacija bio priređen po najvišim standardima. Tim povodom, održan je drugi sastanak Organizacionog odbora koji je sadržao devet tačaka dnevnog reda.

„Bokseri sa četiri kontinenta boraviće tokom avgusta pet dana u našem gradu. Ovo je odlična prilika da pokažemo kakvi smo domaćini i da uspostavimo veze i proširimo saradnju sa predstavnicima velikih zemalja. Biće ovo ispit i za sva javna preduzeća i ustanove koji učestvuju u organizaciji“, kazao je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Zasluge za dolazak boksera iz celog sveta pripadaju lokalnom Bokserskom klubu „Čarnok“ uz podršku Bokserskog saveza Srbije.

Foto: BK „Čarnok“

„Ovo je jedno veliko iskustvo za nas budući da se radi o najvećem sportskom turniru u Evropi za 2018. godinu. Konačni broj prijavljenih zemalja i takmičara imaćemo 5. avgusta. Sama činjenica da već sada znamo da će u naš mali grad doći najbolji bokseri iz Engleske, Velsa, Amerike, Rusije, Kazahstana, Nemačke, i mnogih drugih zemalja, stavlja pred nas veliki izazov i ozbiljan zadatak, ali ohrabruje pomisao što su se Vrbašani udružili i uključili u organizaciju“, kazao je sekretar turnira Igor Škundrić.

Svečana ceremonija otvaranja i sve borbe održavaće se u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

Pogledajte prilog Televizije „Bačka“: