Vrbašanin Miloš Roganović pobednik međunarodnog šahovskog turnira u Zmajevu

164

ZMAJEVO / VRBAS - U Zmajevu je održan međunarodni šahovski rapid turnir "Zmajevo 2018" na kome se nadmetalo 88 šahista iz Bugarske i Srbije.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Restoran „Jadran“ okupio je 15. jula velemajstore, internacionalne majstore, FIDE majstore i omladince koji su odigrali devet kola po švajcarskom sistemu parovanja.

Šahovski velemajstor Miloš Roganović iz Vrbasa izborio se za prvo mesto, za šta je nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 15.000 dinara. Drugo mesto pripalo je majstorskom kandidatu Milomiru Toviloviću iz Panonije. Kako piše novosadski „Dnevnik“, Roganović i Tovilović imali su po 7,5 poena, tako da je presudnu odluku o prvaku turnira imao Buholc koeficijent.

Treću poziciju zauzeo je velemajstor Milko Popčev iz Bugarske, a četvrtu FIDE majstor Milan Popović iz Novog Sada. Petoplasirani na turniru je velemajstor Branko Tadić iz Beograda, na šestoj poziciji našao se FIDE majstor Miodrag Ljubinković iz Loznice, a na sedmom mestu završio je internacionalni majstor dr Goran Todorović iz Batajnice.