Još tri medalje i četiri lična rekorda za plivača Luku Erakovića

234

VRBAS - Na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u plivanju za juniore i apsolutnu kategoriju, svoje učešće je među 38 ekipa uzeo i Plivački klub "Delfin" iz Vrbasa, koji je zauzeo 19. mesto.

Luka Eraković / Foto: Miloje Glušac

Vrbašanin Luka Eraković fantastično je plivao sva tri dana takmičenja. Mladi plivač PK „Delfin“ osvojio je bronzane medalje u svojim najtežim disciplinama na 100 metara delfin, 200 metara slobodno i 200 metara mix, oborio je četiri lična rekorda i ušao u svih šest finala. Najbolji Lukin rezultat po plasmanu je šesto mesto u Srbiji na 200 metara mix u apsolutnoj kategoriji.

„Prezadovoljan sam napustio Kragujevac jer je Luka izuzetno dobro plivao i pokazao da je među najboljim plivačima u Srbiji. Naći se u svih šest finala, a posebno ostvariti četiri lična rekorda i tri medalje na prvenstvu Srbije je senzacionalan uspeh za plivača iz malog Vrbasa. Moram spomenuti da smo već mesec dana bez bazena, ali smo sve nadoknadili suvim treninzima. Posebno moram da nagovestim da je Luka samo u 20 dana učestvovao na Prvenstvu Vojvodine, gde je osvojio sedam medalja, zatim na Prvenstvu Crne Gore, osvojivši šest medalja i sada na Prvenstvu Srbije sa tri medalje. Luka je pokazao da stasava u velikog plivača i nadam se da će nastaviti sa još boljim radom i očekujemo poziv selektora reprezentacije Srbije za naredna takmičenja jer je Luka dokazao de je među najboljim plivačima u Srbiji. Na kraju želim da se zahvalim CFK „Drago Jovović“, Opštini Vrbas, a posebno svim našim navijačima i svima koji su ovih dana bili uz nas i davali nam podršku da ponosno predstavimo naš grad Vrbas i dođemo do ovakih uspeha“, rekao je trener Miloje Glušac.