Nikola Greber položio za zvanje Nacionalnog sudije u karateu

160

KULA - U Apatinu je u subotu, 14. jula, u sklopu letnjeg karate kampa karate reprezentacije Srbije, gde su učestvovali takmičari KK "Hajduk", održano polaganje za sudijska zvanja na svim nivoima.

Nikola Greber / Foto: Lazar Greber

Sudija Nikola Greber iz “Hajduka” je uspešno odradio kako teorijski deo tako i praktični i posle nedelju dana je stiglo obaveštenje od strane Karate Saveza Vojvodine da je položio za zvanje Nacionalnog sudije u karateu.

To predstavlja veliku satisfakciju kako za Karate Klub “Hajduk” koji će imati mladog sudiju na najvišem državnom niovu, tako i za Nikolu lično jer je za relativno kratak period savladao mnoge veštine u jednoj potpuno novoj sferi karate sporta. On je imao zapaženu ulogu i na proteklom Evropskom šampionatu za seniore, koji je održan u maju mesecu u Novom Sadu, gde je bio jedan od aktera na jednom od četiri borilišta i bio javno pohvaljen od strane prvog čoveka sudijske organizacije na nivou Evropske karate federacije (EKF).

Foto: Lazar Greber

“Karate klub “Hajduk” je prepoznao da nam treba kvalitetan kadar i u sudijskoj zajednici, a na Nikoli je da se dalje usavršava, uči, skuplja iskustvo i napreduje i u međunarodnim okvirima”, rekli su iz kluba.