(INTERVJU) DJ Gaga SdfkrZ za Naše Mesto povodom nastupa na Black Hole festivalu

37

VRBAS / ZRENJANIN - Na Black Hole iz Zrenjanina u Vrbas dolazi dvojac SdfkrZ koji čine DJ Gaga i Miss Splee. Tim koji ima dugogodišnji staž na elektro sceni nastupiće prvog dana festivala, 27. jula. Vrbaska publika već je imala priliku da se upozna sa njihovim radom u više navrata, kada su napravili žurke za pamćenje. Razgovarali smo sa Draganom Midorovićem koji nam je otkrio više detalja o svom radu, saradnji sa Miss Splee, kao i šta očekuje od Black Hole festa.

NM: Možeš li da se predstaviš našim čitaocima i otkriješ nam kako si ušao u svet elektronske muzike?

DJ Gaga: Muzikom se bavim još od početka 90-ih, a od 1994. godine sviram gitaru u bendu “Overdrive”. Prvi kontakt sa elektronskom muzikom sam imao jos 90-ih godina sa pojavom prvih žurki kod nas. Najveći utisak, kako na sve nas, tako i na mene je ostavio bend “The Prodigy”, koje sam kasnije 2005. godine imao čast da upoznam i nastupim sa svojim bendom pre njih na Beogradskom sajmu. Sticajem okolnosti 2012. godine ponovo smo dobili poziv da zajedno sa njima nastupimo na Kalemegdanu na festivalu Warriors Dance. Posle toga bend je napravio pauzu a ja sam sa prijateljicom Miss Splee osnovao DJ dvojac pod nazivom SdfkrZ sa kojom od tada nasupam.

 

NM: Kako si oblikovao svoj stil i jesi li imao neke uzore?

DJ Gaga: Vremenom sam istraživao razne pravce i oblikovao svoj stil koji konstantno pokušavam da usavršim. U ovom trenutku je to fuzija tehna, minimala i world musica.

Foto: Pavle Taboroši

NM: Nastupao si na Exit Warmupu, šta misliš o ovogodišnjem festivalu?

DJ Gaga: Exit festival u mom životu ima zaista posebno mesto pošto sam bio učesnik od samog nastanka festivala, tako da sam poprilično pristrasan prema njemu. Moram priznati da sam očekivao od Exita da se razvije u jos umetničkiji festival koji će snažno podržavati umetnike svih pravaca iz našeg regiona, no međutim Exit je krenuo u nekom pravcu u kojem je jedino merilo novac. I pored svega, Exit je jedna od najvažnih stvari koje su se desile u nasoj zemlji.

 

NM: Da li si već imao priliku da se predstaviš vrbaskoj publici?

DJ Gaga: U Vrbasu smo nastupali u nekoliko navrata, poslednji party u martu ove godine je bio neverovatan.

Foto: Pavle Taboroši

NM: Šta očekuješ od ovogodišnjeg Black Hole festivala i šta ćemo čuti od tebe?

DJ Gaga: Od Black Hole festivala očekujem gomilu dobre muzike, provoda i naravno da traje, a od nas možete očekivati…samo ljubav.

 

NM: Hoće li ekipa iz Zrenjanina doći na Black Hole da te podrži?

DJ Gaga: Kao i uvek, ekipa stiže…

 

NM: Šta bi želeo da poručiš posetiocima najveće elektronske žurke u Vrbasu?

DJ Gaga: Uživajte u muzici, volite i podržavajte svoj festival.

 

Poslušajte kako zvuče DJ Gaga i SdfkrZ:

Naše Mesto

Pročitajte još: