(VIDEO) Odžacima, Somboru, Apatinu i Subotici sredstva za zajednički projekat podsticanja rađanja

68

ODŽACI / SOMBOR - Predstavnici 61 lokalne samouprave u Srbiji potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Među njima se nalaze i opštine Apatin i Odžaci i gradovi Sombor i Subotica, koji su se na javni poziv prijavili zajedničkim projektom, s ciljem da ohrabre roditelje za širenje porodice kroz inovativni servis i razvoj infrastrukture, piše Radio-televizija Vojvodine.

Vrednost projekta kojim su aplicirali Odžaci, Apatin, Sombor i Subotica iznosi 70,44 miliona dinara, od čega će ministarstvo bez portfelja za demografiju i populacionu politiku obezbediti 56,11 miliona, a ostatak lokalne samouprave.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, inače majka troje dece, rekla je za RTV da se Opština Odžaci trudi da pomogne roditeljima, kao i deci u njihovom odrastanju i življenju u ovoj opštini, dodavši da se uključuju i promovišu različite mere koje mogu da se finansiraju iz budžeta.

U obraćanju predstavnicima lokalnih samouprava, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, rekla je da je pažnja usmerena na sadržaj prilikom podnošenja aplikacije pokazala da se, pored nacionalnog nivoa, probudilo i interesovanje na nivou jedinica lokalne samouprave.

Pogledajte prilog Radio-televizije Vojvodine: