Kulski „Rodoljupci“ najbolji na 61. Festivalu festivala u Trebinju

77

KULA - U Trebinju je u petak završena 61. smotra pozorišnih amatera "Festival festivala" na kojoj su izvedene predstave amaterskih pozorišta iz regiona.

Tokom sedam dana festivala, stručni žiri, koji su činili reditelj Jovica Pavić, teatrolog Snežana Kutrički i glumac Nebojša Kundačina, pomno je pratio predstave i doneo odluku da epitet najbolje predstave u celini pripadne pozorišnom komadu „Rodoljupci“ koji je ansambl Kulturnog centra Kula izveo treće festivalske večeri.

Dragan Ostojić nagrađen je Zlatnom maskom za nabolje rediteljsko ostvarenje za režiju „Rodoljubaca“, kao i nagradu za najbolje rešenje scenskog prostora. Zoranu Raduloviću pripala je Zlatna maska za najbolju mušku ulogu za ulogu Žutilova, a Strahinja Šćekić je za ulogu Nađ Pala dobio priznanje za najbolju epizodnu ulogu. Kamenko Bertić i Branislav Unginović dobitnici su diploma za partnersku igru.

Izvršni producenti festivala bili su Centar za informisanje i obrazovanje, Kulturni centar Trebinje i Muzej Hercegovine, dok je pokrovitelj manifestacije grad Trebinje.