Crveni krst Odžaci obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

67

ODŽACI - Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se peti put 30. jula ove godine, nakon što je ustanovljen novembra 2013. godine u okviru rezolucije: „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine UN.

Foto: Crveni krst Odžaci

Ovaj dan obeležava se u cilju podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava. Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Foto: Crveni krst Odžaci

Povodom obeležavanja ovog značajnog datuma, Crveni krst Odžaci je organizovao podelu flajera na bazenu u Odžacima, kao i predavanje na temu Borbe protiv trgovine ljudima koje je realizovano u Klubu mladih CK Odžaci. Predavači su vršnjački edukatori Milijana Jovanović, Minja Pejčić i Olivera Đurović, a ciljna grupa su mlađi volonteri Crvenog krsta Odžaci.

Foto: Crveni krst Odžaci
Foto: Crveni krst Odžaci
Foto: Crveni krst Odžaci