U Vrbasu održan kamp za mlade košarkaše

111

VRBAS - U Vrbasu je završen jubilarni 10. po redu dečji košarkaški kamp koji je okupio veliki broj učesnika iz Srbije, Crne Gore i Rumunije.

CFK "Drago Jovović" Vrbas / Foto: B. Grbić

Više od 40 učesnika uzrasta od osam do 16 godina je u periodu od 23. do 29. jula imalo svakodnevne treninge u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, gde su sa organizatorom kampa Zoranom Milovićem i trenerima Jošom Perovićem i Konstantinom Nikolajevim, usavršavali košarkaške tehnike u cilju napredovanja u ovom sportu.

Trener i organizator kampa Zoran Milović rekao je za portal „Oko nas“ da je zadovoljan kako je sve proteklo i da je kod dece, koja su učestvovala na prošlogodišnjem kampu, primećen napredak. Kako kaže, veliki broj dece iz mesta opštine Vrbas nije moglo da učestvuje u kampu jer nisu imala organizovan prevoz, ali se planira da im se naredne godine dolazak na kamp obezbedi uz pomoć sponzora.

Na samom kraju održano je finalno takmičenje u različitim disciplinama:

Pobednik u šutu u mlađoj kategoriji je Lazar Martinović, a u starijoj Matija Milović. U takmičenju 1 na 1 u mlađoj kategoriji pobedu je takođe odneo Lazar Martinović, dok je Vaso Ivanišević iz Crne Gore bio najbolji među starijim takmičarima.

Pobedniici u takmičenju 5 na 5 su Nikola Pešić, Martin Burda, Lazar Martinović, Milica Perunović i Boško Rašković iz Srbije i David Ćepurika, Laskarake Jonuts i Paun Mario iz Rumunije.

Milica Perunović proglašena je za najtalentovaniju učesnicu ovogodišnjeg kampa.