(VIDEO) Bliži se „Drugi kup nacija u boksu“, pripreme u BK „Čarnok“ Vrbas teku po planu, Stefan Camović očekuje zlato

403

VRBAS - Vrbas će od 15. do 19. avgusta biti domaćin bokserima iz 25 država sa četiri kontinenta, jer će se u našem gradu održati „Drugi kup nacija u boksu“. Na turnir će doći blizu 300 reprezentativaca, kao i trenera, sportskih radnika, konzula, ambasadora, predstavnika ministarstava i mnogi drugi.

Stefan Camović / Foto: N. Janjanin

Ovaj događaj pokazuje da sugrađani, javna preduzeća, ustanove, udruženja i organizacije mogu da se udruže i postaraju se da svoj grad pokažu u što lepšem svetlu. Program počinje u četvrtak, 16. avgusta 2018. godine, u 15 časova u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“. 

Povodom najavljenog takmičenja, ekipa Portala „Naše Mesto“ je posetila Vrbas gde smo imali priliku da razgovaramo sa srpskim reprezentativcem i članom Boks kluba „Čarnok“ Stefanom Camovićem, kao i sa njegovim trenerom i predsednikom „Čarnoka“, Željkom Žmukićem.


Stefan Camović je za naš portal rekao da od ovogodišnjeg Kupa nacija očekuje da bude mnogo teži u odnosu na prošlogodišnji, budući da ove godine dolaze bokseri sa četiri kontinenta i iz mnogo više država. Uprkos tome što dolaze, kako Stefan kaže, mnogo jače države, on je optimističan i veruje da će pobediti u borbama sva četiri dana i uzeti zlato jer vredno radi i priprema se za turnir već dva meseca.

Stefan je rekao da mu mnogo znači što se ovakva sportska manifestacija održava u Vrbasu jer će porodica i prijatelji moći da ga bodre i dodaje da je potrebno dosta odricanja da bi se postigao uspeh, posebno zato što je on iz Ravnog Sela i mora redovno da putuje u Vrbas na treninge.

Predsednik Boks kluba „Čarnok“ Željko Žmukić rekao je da je angažovan sav raspoloživi smeštaj na teritoriji opštine Vrbas, Kula i u Feketiću gde će biti smešteni učesnici turnira i dodao da je Kup nacija podržao veliki broj preduzeća i udruženja. Prema njegovom mišljenju, ovaj sportski događaj će oživeti sva okolna mesta jer se očekuje dolazak oko 2.000 ljudi.

Pre nekoliko meseci sprovedena je akcija promocije olimpijske škole boksa u školama u Vrbasu i Kuli i odziv dečaka i devojčica je bio dobar. Trenutno se pauzira sa treninzima, a škola boksa ponovo počinje od septembra, završava Žmukić.

Pogledajte video prilog iz Boks kluba „Čarnok“ Vrbas:

Naše Mesto