Završene prijave za Drugi kup nacija u boksu, u Vrbas stiže 213 takmičara

98

VRBAS - Završene su prijave učesnika za „Drugi kup nacija u boksu“ koji će se od 16. do 19. avgusta održati u Vrbasu. U ringu će se naći 213 juniora i juniorki iz 26 zemalja sveta. Ovo je najveći sportski turnir u Evropi za 2018. godinu i svrstava se među tri u svetu.

Od prvaka Srbije, Ravnoselca, Stefana Camovića mnogo se očekuje na ovom prestižnom takmičenju. Osim što će braniti boje svoje zemlje, boriće se na domaćem terenu, te se sve nade polažu u njega. Član je BK „Čarnok“ Vrbas i poslednjih mesec dana intezivno se priprema za predstojeće mečeve.

„Ne postoji strah iako dolaze moji vršnjaci sa četiri kontinenta, ali trema je prisutna. Imam snage i kondicije, jer sam ceo raspust podredio boksu. Želim da osvojim zlato i time potvrdim prethodna odličja. Kup nacija doživljavam kao veliko iskustvo jer planiram dugo da bavim ovom plemenitom veštinom“, priča šesnaestogodišnji Stefan.

Vrbas je oduvek važio za grad sporta i prepoznatljiv je po evropskim, svetskim i olimpijskim prvacima i osvajačima zlatnih medalja na svim šampionatima.

Borbe u ringu u Vrbasu bile su veoma popularne između 60-ih i 80-ih godina. Zahvaljujući „Drugom kupu nacija u boksu“, vrbaska opština vraća se na staze stare slave.

„Naša ideja je da tih dana čitav grad živi za boks, da napunimo salu, da navijamo i bodrimo naše reprezentativce. U Vrbas će pristići 400 boksera i sportskih radnika sa svih strana sveta, te je Kup nacija dobra prilika i za jačanje turističkih i ekonomskih potencijala“, rekao je direktor BK „Čarnok“ Vrbas Željko Žmukić i zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji i sponzorstvu događaja.

Svi mečevi odigraće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“. Svečana ceremonija otvaranja „Drugog kupa nacija“ biće priređena 16. avgusta od 16:00 časova.