in

Građani Vrbasa potpisivali peticiju Narodne stranke protiv članstva Kosova u UN

VRBAS - Narodna stranka pokrenula je danas i u Vrbasu akciju „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije.

Foto: Narodna stranka

Na štandu postavljenom na pijaci okupio se veliki broj građana koji su potpisivali peticiju i razgovarali sa predstavnicima Narodne stranke. Akcija će se tokom avgusta odvijati u čitavoj Srbiji, a građani će svoj potpis protiv članstva Kosova u UN moći da daju i putem interneta. U Narodnoj stranci u Vrbasu kažu da se naprednjački režim sprema da potpiše sporazum sa Prištinom na osnovu kojeg bi “Kosovo” “dobilo stolicu” u UN.

Foto: Narodna stranka

“Članstvo takozvane “Republike Kosovo” u UN bi značilo da su oni nepovratno postali međunarodno priznata država – i to sa direktnim blagoslovom Srbije. Time bismo se definitivno odrekli ne samo dela teritorije, već i brige za naše ljude koji tamo žive, odrekli bismo se imovine, svetinja i prirodnih bogatstava“, kaže se u saopštenju te naglašava da „Jedan potpis menja sve“ nije samo stranačka akcija i da očekuju da će je podržati i svi građani i simpatizeri drugih stranaka. “Cilj je da pokažemo režimu da se narod protivi ovakvom ishodu“, kažu iz Narodne stranke.

Narodna stranka se zalaže za nastavak dijaloga u kojem bi prvo trebalo rešavati imovinska pitanja, jer država Srbija, srpske firme, Srpska pravoslavna crkva, ali i građani imaju značajnu imovinu na teritoriji pokrajine. Pitanje statusa nipošto ne treba rešavati na ovaj način i Narodna stranka poziva građane da se svojim potpisom suprotstave članstvu “Kosova” u UN, navodi se u saopštenju.

Kako ocenjuješ ovo?

0 points
Upvote Downvote

Komentari

Leave a Reply
    • Verovatno ce Jeremic ratovati za Kosovo, kao sto je ratovao i 99.te, sve se bojim. Neki cete da poginete a neki cemo da prezivimo! Manite se gluposti, jedino pametno sto ce Vucic uraditi za svog vakata, a zato je i doveden i date mu odresene ruke u gusenju demokratije, je priznanje Kosova, da sa tim jednom za uvek raskrstimo. Jeste li culi da Madjari pricaju o povratku Vojvodine, sem budala, s Vojvodina je i njihovom posedu bila bar 5 puta duze nego sto je Kosovo bilo srpsko.

      • Ако треба да раскрстимо са својим идентитетом, онда треба и са Косовом!? Али то се никад неће десити!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Komentari

0 komentari

Bazen CFK otvoren za noćne kupače

Glušac potpisao ugovor vredan više od milion dinara sa Ministarstvom privrede